Mijn weblog verhuist

Digitale Zaken houdt op te bestaan als soloblog. Ik weblog voortaan samen met Hans Beerekamp, Jan Benjamin en Mirjam Keunen op het nieuwe mediaweblog: weblogs.nrc.nl/media. Daar is zojuist mijn eerste posting verschenen.


Dit bericht heeft 8 reacties op “Mijn weblog verhuist”

 1. Erik Wesselius zegt:

  Beste Marie-José Klaver. Ik heb je weblog de afgelopen jaren altijd met plezier gelezen. Ik begrijp dat je bijdrages nu terechtkomen op een breder mediablog.

  Ik betreur deze beslissing van de webredactie. Ik lees een aantal NRC weblogs via RSS-feeds. Als gespecialiseerde RSS-feeds (zoals die van jouw weblog) worden samengevoegd tot bredere thematische feeds, kunnen lezers de nieuwsstroom minder nauwkeurig afstemmen op de eigen interesses en voorkeuren. En daar zijn RSS-feeds nou juist zo handig voor: alleen de stukjes van één gespecialiseerde journalist in je newsreader geserveerd krijgen.

  Kortom: wat mij betreft een slechte beslissing van de webredactie van NRC Handelsblad.

 2. Marie-José Klaver zegt:

  Bedankt voor je reactie. Op het mediablog zal het binnenkort mogelijk zijn om rss feeds op individuele auteurs te nemen.

 3. Edwin zegt:

  Dag Marie-José,

  Net als Erik staat jouw weblog bij mij onder de favorieten in Netvibes en eerlijk gezegd vind ik ook dat jij een eigen podium verdient. Ik ben ook wel geabonneerd op NRC wetenschap bijvoorbeeld, maar dat is meer een feed die ik incidenteel lees, jouw posts lees ik altijd.

  Ik weet niet welke reden de redactie heeft om deze keuze te maken maar ik moet er ook bij aantekenen dat ik de andere auteurs nog niet zo goed ken en ze daarom ook zeker een kans ga geven. De feed is al toegevoegd.

  Dat neemt niet weg dat ik hoop dat je even prominent als cyberkenner in beeld zal blijven als altijd het geval was!

 4. Geert Verlinden zegt:

  Jammer, dat je website (weblog) ophoudt.
  Het onderwerp ‘privacy’ ligt mij zeer nauw aan het hart en ik wilde het gaan volgen.
  Waarschijnlijk ben ik ook te vinden door het invullen van mijn naam en e-mailadres en waarschijnlijk moet ik me bij ‘facebook’ ook registreren.
  Enfin,wachten maar op bovenstaande mogelijkheid.
  Ga in ieder geval door met je onderwerp.
  Geert Verlinden

 5. Liudger Silva zegt:

  Beste Marie-José Klaver. Wacht dan even totdat die RSS feeds mogelijk zijn. (wat RSS feeds dan ook mogen wezen, maar daar duik ik dan wel in)

 6. marijke van moll zegt:

  Beste Marie-José,
  Van harte ben ik het met de vorige reactie eens.
  Complimenten voor je blog. Het is altijd een van de eerste rss-feeds die ik lees.
  Ook ik hou van selectief lezen, dus ik hoop op een snelle mogelijkheid om weer direct op jouw blog te kunnen inkiezen.

 7. Jaap Bloem zegt:

  Marie, het lijkt wel een necrologie hierzo. Behoor tot de niche die jouw pregnante selectie bijzonder waardeer. Zal daarom ook wat vaker jullie nieuwe media-bloghoekje volgen. Op het gevaar af dat gekwaak – zeker vanuit de mediahoek – mij zal afstoten maar weel volume zal trekken. Dus misschien dan toch en eindelijk 1 RSS-feedje, net als Liudger hierboven al zei. Minder is meer! Wees maar blij als je daarmee geassocieerd wordt. XXX

 8. Theo Meereboer zegt:

  Beste Marie-José, leve de vernieuwing! Ik vond het wel stoer, jij met je eigen eigenwijze blog met steevast relevante artikelen. Prima als je een weblog met meer mensen gaat delen, dat past in het idee van kennisdelen en de ‘optelsom van samen’ die altijd meer is. belangrijkste vind ik wel: blijven je oude posts bestaan en bereikbaar?

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk.