De nieuwe missie van Lawrence Lessig

Hoogleraar rechten lawrencelessig.jpgen auteursrechtendeskundige Lawrence Lessig is een nieuw project begonnen. Lessig, de grondlegger van de alternatieve auteursrechtenbeweging Creative Commons, wil het Amerikaanse Congres aanpakken. Hij heeft even met het idee gespeeld om zichzelf verkiesbaar te stellen, maar uiteindelijk heeft hij voor een Web 2.0-oplossing gekozen. Zoals Lessig eerder het auteursrecht heeft veranderd, wil hij nu de Amerikaanse politiek veranderen met zijn nieuwe Change Congress-beweging. Via open source-gereedschappen, wiki’s en mash-ups wil Lessig volgen en bekritiseren wat gekozen politici doen. Nieuw is het idee van Lessig overigens niet. De Amerikaanse Sunlight Foundation controleert al sinds 2006 politici via webmiddelen.

(Foto van Creative Commons)


Dit bericht heeft 1 reactie op “De nieuwe missie van Lawrence Lessig”

  1. ReindeR Rustema zegt:

    Voor het steunen van een initiatief voor het volgen van Nederlandse volksvertegenwoordigers, teken de petitie Alle Stemmen Tellen waar ik op het Xs4all Opinieblog een pleidooi voor maak. Nu is het praktisch niet inzichtelijk wat onze kamerleden stemmen, laat staan dat dit live te volgen is via een overzichtje op internet.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk.