Amerikaanse regering gaat alle laptops beveiligen

De Amerikaanse laptop.jpgregering wil alle laptops versleutelen om beveiligingslekken en privacyproblemen te voorkomen. De afgelopen jaren is het regelmatig voorgekomen dat laptops gestolen of gekraakt werden waardoor persoonlijke gegevens naar buiten kwamen. Op 13 december jl. maakte Privacy Rights bekend dat er in de VS 100 miljoen gevallen van identiteitsschennis hadden plaatsgevonden. De overheid is nu op zoek naar geschikte software om de harde schijven van miljoenen laptops mee te versleutelen.


Dit bericht heeft 2 reacties op “Amerikaanse regering gaat alle laptops beveiligen”

 1. Sjaak Laan, CISSP zegt:

  Voor het versleutelen en het ontsleutelen van de harde schijf is bij het opstarten een smartcard nodig en een PIN code.
  De smartcard zal in de praktijk vaak in dezelfde laptoptas zitten als de laptop zelf, en de pincode zit waarschijnlijk met een geel briefje aan de smartcard vast.
  Ik denk dat dit niet de beveiliging zal gaan opleveren die men voor ogen heeft…

 2. wimbo zegt:

  Full HD encryptie kan ook eenvoudig met alleen een wachtwoord.
  Zolang het wachtwoord door de gebruiker zelf te kiezen is, is de kans op post-it’s in de koffer erg klein. Zorg er daarnaast voor dat de maar maximaal 3 pogingen tot inloggen mogenlijk zijn. In dat geval is alleen een spatie als wachtword nog redelijk veilig.
  In dat laatste geval moet er niet iemand even meekijken…..

  Overigens worden in veel gevallen de laptops gestolen vanwege het feit dat het laptops zijn en niet vanwege de data die er op staat (tenzij je misschien voor de AIVD werkt :-) ). Dat er ‘leuke’ data op staat is mooi meegenomen.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk.