De auteurs

Rutger

Rutger de Quay (15) begon op zijn twaalfde zijn weblog koekjesfabriek.com, waarmee hij in 2009 een DutchBloggie won. Inmiddels is hij een fenomeen op Twitter en is zijn iPhone aan zijn hand gegroeid. „Wat me opvalt aan social media en jongeren is dat het op veel onbegrip stuit, dat wil ik graag veranderen.” Behalve liefhebber van tekst en internet is Rutger fan van concerten, plekken waar niemand wil wonen en Rusland. Rutger woont meestal in Nijmegen, maar als het even kan ontvlucht hij de provincie.

Funs

Funs Elbersen (15) woont al vanaf zijn geboorte in de meest besproken provincie van Nederland: Limburg. Hij zit in 4 vwo. Behalve met school is Funs bezig met politiek, zowel landelijk als lokaal. Over wat hem bezighoudt, schrijft hij geregeld blogs op zijn eigen site. Veel van zijn tijd gaat naar mediagebruik. Maar Funs heeft ook nog tijd over om te besteden aan zijn ‘ongelooflijk gezellige’ vriendengroep waarmee hij graag afspreekt of lekker gaat eten.

Marissa

Marissa van Loon (16) zit in 5 vwo op het Gertrudiscollege in Roosendaal. Ze is politiek actief bij de JOVD Baronie van Breda en wil journalistiek gaan studeren. Ze heeft een grote passie voor mode, jazz en soul en Ajax Amsterdam. Marissa is een veeltweeter (@MarissavanLoon) en blogt op marissaschrijft.nl. Jan Mulder, Arie Boomsma en Jan Kooijman vindt ze leuke mannen. Ze omschrijft zichzelf als een denker en doener, iemand die het leven positief bekijkt en houdt van een grapje, of twee.

Deniz

Deniz Alkaç (16) is geboren en getogen in Rotterdam. Hij presenteert elke zondag van 12 tot 3 uur het radioprogramma Duidelijk Deniz op V-Radio, is redacteur bij Nu Al Wakker Nederland op Radio 1 en doet soms presentatiewerk voor tv of op locatie bij evenementen. Deniz is verder zeer actief op social media, als blogger en twitteraar (onder de naam @denware). Heeft een productiebedrijf waar hij videoproducties maakt voor diverse opdrachtgevers en is vaak te vinden op festivals.